onsdag 31 mars 2010

Min framtid?

Igår kollade jag på 112 - På liv och död.
Bättre program finns inte. Där får man följa ambulanssjukvårdare, poliser och brandmän i deras dagliga arbete. Det är riktigt spännande och man blir helt taggad av att se det.

Nu har jag nästan avslöjat mig för alla så då kan jag lika bra göra det här också. Jag funderar på att bli ambulanssjukvårdare när jag slutar skolan. Det lockar mig som tusan och jag tror det hade varit ett riktigt bra arbete som skulle passa mig :)
Det händer någonting, man får adrealinkickar och man får hjälpa människor.

Nu återstår bara ett problem. Vad jag ska söka till. Nu tar de nästan bara in sjuksköterskor med vidarutbildning när de anställer folk hos ambulansen. Och jag vet inte riktigt om jag orkar plugga till sjuksköterska.
Där finns en utbildning i Örebro som heter Akut- och Ambulanssjukvårdar programmet. Den lockar mig riktigt mycket, men om det inte finns någon framtid så känns det inte speciellt kul i vilket fall som helst.

Men imorgon ska jag besöka ambulanspersonalen i Hässleholm och få prata med de om hur de tycker sitt yrke är och vad de känner.
Jag tror det är bra att jag får prata med någon som är riktigt inne i sitt arbete och få höra deras åsikter :)
Så förhoppningsvis är jag lite klokare efter imorgon eller så är jag ännu mer förvirrad...


Mitt framtida yrke?

Det är bara ett beslut som behöver tas, och det beslutet är jobbigt...

tisdag 30 mars 2010

Lite "lagom" sjuk.

Blev jobb 1½ timme idag, bättre än inget, haha (:

Tränade lite brandvarning med Molla när jag kom hem (som för övrigt inte gick sådär bra som jag ville) och sen tog vi en långrunda på en timme :)
Den där långrundan tog musten ur mig helt. När jag kom hem däckade jag på soffan i en timme och vaknade med huvudvärk.

Imorgon ska jag på spinning i Örkelljunga så då måste jag vara piggare än vad jag är nu om det ska funka. Ska väl dock vara glad över att jag är sjuk på lovet så jag inte missar en massa i skolan...

Jag är så sugen på att köpa balskor men har verkligen inga pengar. Jag funderar på att ta ett par skor som jag har här hemma som jag endast har använt en gång. De är dock inte så höga som baksor "borde" vara. Dessutom har jag ju ändå inga pengar och man ser inte skorna under klänningen. Ska försöka bestämma mig imorgon hur jag ska ha det. För antagligen på fredag ska min klänning bli uppsydd av den allra bästa mostern som finns i världen! <3

måndag 29 mars 2010

Världens bästa avslut på en tufft dag ;D

Tack gode Gud för att jag tog med mig mitt nässpray hem från internatet. Denna gången ska jag dock försöka se till att inte bli så beroende som jag brukar, haha :)

Har fått vikariera på mammas dagis idag, Bullerbyn (Smulgårdens avdelning). Och med en förkylning och skrikande barn blev det ganska tufft mot slutet. Gick därifrån med HÖG huvudväk.
Ska jobba två timmar imorgon också, inte så mycket men det lilla kan göra mycket. Vilket det gör för min ekonomis del just nu. De pengar jag tjänar går rakt till mamma... Inte så värst kul men lika bra att fortsätta att betala av skulden. Har faktikst bara 1 000 kronor kvar att betala :)
Och det är ingenting om man jäfmför när jag var uppe i över 6 000..

Efter jobbet stack jag till träningen i Kristianstad. Jag behöver jobba på min springstil, eller ja, stil och stil, det ska gå fan så mycket snabbare och knäna ska UPP.
Så nu måste jag återgå till den springstilen som alla tyckte va fruktansvärd förut, haha.
Så på torsdag ska jag förhoppningsvis kunna visa Filip vad jag går för (dvs. inte så mycket mer...)! ;D Men jag ska bannemej träna! :)
Om vi har honom då igen, vilket jag faktiskt hoppas, det var kul och givande. Det är aldrig fel med lite förändringar :)
-MIHI! :D

Jag gör bort mig ännu mera på träningarna och idag var inget undantag! ;)
Haha, Anna, släng dig i väggen! Ännu en gång "råkade" en pinsam situation uppstå på träningen, men jag gillar det (eller inte just då, men skrattar sen). Det roliga är att just Anna är med varje gång (:

- Var tog frivolten vägen?
Snabb vädning, total förvirrad, naj!

(Resten av gruppen inklusive du) HAHAHAHA! :D

söndag 28 mars 2010

Soffliggardag med film & frallor :)

Min dag har tillbringats i soffan.
Är lite sjuker och mår inte särskilt bra så därför har det blivit en soffliggardag.
Ångrar nu när jag har blivit lite halvkass att jag aldrig tog med mig min mössa hem från internatet... Brukar få ont i öronen när jag är förkyld så det hade ju inte skadat att ha den hemma just nu -.- Stod i sista sekund och funderade om jag skulle ha med den hem eller inte, aja, jag lär ju inte dö! :)

Har sett på "Eva och Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko". Hihi, jag gillar fortfarande Eva & Adam filmerna, man får en härlig känsla liksom :)
Kan också nämna att jag åt nybakta ostfrallor och drack nyponsoppa till filmen, helt underbart (: Nybakata frallor är något av det godaste som finns, riktigt mumsigt!

Tog den lilla kraft jag hade idag och gjorde ett brandvarningspass med Molla också (:
Idag gick det faktiskt förvånasvärt bra, hon tog eget iniativ, försökte krafsa fram köttbullen som låg brevid eldningskrukan under trådbacken och när inte det gick började hon istället skälla :) Helt toppen, ett steg i rätt riktning.
Hoppas det fortsätter så, är lite orolig hur det ska gå när hon ska få börja jobba alldeles själv när jag inte är i närheten. Men det problemet kommer senare och då tar vi det då.

Vare sig jag är sjuk eller inte sjuk imorgon så ska jag få träna gymnastik, it will be lovely! :)

I Sjöbo hos mormor och morfar :)

Och jag behövde INTE ta hem min engelskbok med mig hem! Lycka, haha :)
Blev klar med läxan igår (fredags) och slapp därmed engelskplugg över lovet.

Min första dag på påsklovet har tillbringats hos mormor och morfar i Sjöbo. Vi firade mormor och åt en massmängd av mat. Rackarns vad man måste äta när man är hos "gamla" människor. De ska alltid proppa i en mat.
I vilket fall som helst hade vi en trevlig stund tillsammans och jag fick chans att köra bil både fram och tillbaka :)
Saknar mormor och morfars STORA hus, det var något speciellt med att vara där hemma och mormors underbara hemmagjorda köttbullar! Men de är fortfarande lika pigga och glada trots sin ålder (och de ser inte ens ut till att vara över 70 år :O) och man blir så himla glad när man ser dem (:

För övrigt mår jag lite mindre bra. Min hals och min näsa är inte som de ska, men jag hoppas att det rättar till sig.

Nu har jag i alla fall ett påsklov framför mig, och för ovanlighetens skull har jag inte så mycket inplanerat, tjoho! :)

torsdag 25 mars 2010

Våffeldagen (:

Jag bor nästan på Hälsan i Örkelljunga nu, haha :)

Igår var jag på ett riktigt tufft spinningpass och idag var jag på ett core-boll pass där man använder sig utav en pilatesboll och gör en massa styrkeövningar.

När jag kom hem från träningen åt jag våfflor i Sjöstugan, det var underbart gott! :)
Våfflorna var helt perfekta, de var liksom lagom gräddade, genommumsiga, inte brända, perfekt färg och smaken liksom, ja det bara satt som en top-noch i munnen ;)

Och så hade vi Önos Jordgubbssylt på, åh, när dessa två sötsaker landar i min mun är jag som nykär, haha :) Våfflorna idag var bättre än vad man kan föreställa sig, jag lovar! (:
Bara för det slänger jag in en härlig bild så ni inte alls blir sugna (eller hur?);



Och nu har jag suttit i över två timmar med min förbaskade engelsk läxa, och den är FORTFARANDE inte klar... Ska försöka göra resten imorgon i skolan om vi inte gör något vettigt annars får boken följa med hem på lovet, och det gillas inte!

tisdag 23 mars 2010

LG POP GD510

Idag har mitt älskade hjärta fått åka hem.
Tog bussen hem med henne innan och nu är hon på Gröna gatan i Vinslöv.

Vi har en släng kennelhosta här på skolan och nästan alla hundar har hostat mer eller mindre. Molla har dock klarat sig än så länge, men nu är det så pass många hundar som har hostat så jag övervägde och tänkte att det var bäst att lämna hem henne.
Så pass många sjukdommar som hon har haft behöver hon inte få kennelhosta också...

När jag ändå var hemma så gick jag inom posten innan jag tog tåget in till Hässleholm igen och hämtade ut mitt paket. Jag beställde en ny mobil i lördags och den kom redan idag, tycket det gick fruktansvärt snabbt, tummen upp för det! :)
Så nu ligger min mobil, en LG POP GD510, och laddar och det ska den också göra hela natten.

(Det fanns en likadan modell fast med solceller, riktigt ballt, men sånnt har inte jag råd med, haha)

Jag ska försöka ta väl hand om min nya älskling, haha. Det jobbiga är att det är touch, så jag lär väl få sinne på det en eller två (läs; och många fler) gånger, men någon gång ska jag nog bli kompis med denna mobilen också! ;D

Hoppas nu bara den inte åker in på lika många lagningar som innan, det har blivit för många...

Nu blir det plugg på redovisningen som vi ska ha imorgon, lite lagom tid för det *host host* ;D

måndag 22 mars 2010

En dag ska dröm bli verklighet (:

Helgen har varit riktigt chill, nästan för chill.
Jag tog inte hem en endast läxbok vilket jag borde ha gjort, men vet ni vad? -Jag ångrar det inte en sekund :)

Igår var jag på Malmös Internationella hundställning och jag har blivit kär, och inte i vilken hund som helst, denna godbiten har slått slint i mina ögon;



(Bilden är från Kennel Easys hemsida, en uppfödare med guldklimpar)

Mna ögon smälter, jag har en dröm och en längtan... <3

fredag 19 mars 2010

ATT DU INTE ENS SKÄMS?!

Helt seriöst?!
Nu har det fan gått för långt. Hur kan man bete sig så som du?
Och att du inte skäms, jag fattar ingenting.
Det är riktigt fult gjort. Och endast för att tjäna pengar (?), ännu värre.

Du är nog den falskaste person som har fötts i denna värld.
Förstår inte hur alla fortfarande går på ditt fjäsk-leende.

Jag blir så förbannad, riktigt jävla förbannad.

Jag längtar tills alla dina "vänner" inser ditt verkliga jag. Det är inte mer än rätt, då inser man vilken tid man har slösat.

Jag kan inte ens uttrycka mig för hur arg jag är, jag är rosenrasande.

Skulle vilja ge dig ett rakt slag i nyllet, ett riktigt, riktigt hårt slag.

(Och det kan jag, Fanny intygade idag att jag slog förbaskat hårt igår, haha)

torsdag 18 mars 2010

Ett träningspass med box (:

Är hemkommen efter ett ruskigt jobbigt boxpass! :)
Det var ett galet träningspass som både jag och Fanny kämpade oss igenom, hallelulija! ;D

Hade "mästarnas mästare" på idotten idag och jag kom trea, är grymt nöjd kan jag tala om :)

I will fight to the end.

onsdag 17 mars 2010

Full fart! :)

Här går det undan kan jag tala om, tiden bara rusar iväg.

Har suttit på en vargföreläsning i förmiddags som NP2 hade gjort, är galet stolt över er :)

Efter skolan fick Molla en simtur i bassängen, nödvändigt och kul (för mig, inte ett dugg för Molla, haha). Precis som förra gången så låg hon och skakade efteråt i min säng i några timmar, men bara i själva benet som det brukar ibland. Men tycker det är konstigt, undrar om det är någon nerv som är lite låst och inte kan släppa efter simningen? Äh, det är förhoppningsvis ingen fara i alla fall :)

Va på ett spinningpass ikväll på en timme, inte lika jobbigt som förra onsdagen vilket betyder att nästa vecka ska jag pressa hårdare ;D

Har haft religionsplugg med Natali ikväll, och vi var riktigt pedagogiska för tusan, haha! ;)

Och imorgon har jag en engelsk redovning som jag inte vet vad jag ska tala om för fem öre...

Puss

måndag 15 mars 2010

Spinningsvett ;D

Har spenderat 45 minuter på en spinningcykel ikväll.
Och idag kännde jag svetten rinna på riktigt.
Jag kännde liksom de där dropparna rinna nerför min panna, helt galet.

Det var nog första gången jag har känt det så, haha. Man kännde sig bra på något sätt, man fick ett bevis på att man kämpade.

Idag har vi haft sovmorgon och imorgon har vi världens längsta sovmorgon. Vi börjar inte förren klockan fyra. Vi har lektion mellan fyra och sex, härligt! ;D
Även fast vi börjar sent imorgon så tror jag att jag ska gå upp relativt "tidigt" och ta itu med allt plugg som vi har.

Nehepp, nu ska jag nanna kudden.

Puss

lördag 13 mars 2010

Åstugans kennel! ;O

Nu saknas bara flatlöss för att vi ska kunna ha vår egen uppfödning, Åstugans kennel, haha! :)
Nu har två personer i vår stuga fått löss i sitt eget hår också, riktigt äckligt. Mamma fick kolla mig innan men tack och lov hade jag inga sådana, fy farao vad äckligt det är alltså, örk!

Crufts går just nu, Englands största hundutställning, och den kan man se på datorn live. Det är inte bra när man har så mycket att plugga som jag har, man liksom fastnar framför det.
Har prov på måndag och det är ganska betydelsfullt för betyget skulle jag tro. Det är typ det ända vi har gjort med Karin (förutom en redovisning) och efter provet ska hon bli mammaledig.
Men jag har pluggat lite idag trots Crufts, haha. Men imorgon får hela dagen gå åt till det.

Molla är ritkigt skendräktig just nu, har MASSOR med mjölk. Hon har stora korvar vid juvrena. Håller alla tummar jag har bara för att hon inte ska få någon livmodersinflammation, skulle hon få det vet jag inte vad jag tar mig till. Nej, det får helt enkelt inte hända. Punkt slut.

Nu blir det lite melodifestival- och Cruftstittande, och plugg ovanpå det, önska mig lycka till! ;)

torsdag 11 mars 2010

Äckellöss...

Tjenamittbena.

Förresten va det studiedag igår och jag fick inte gjort ett skit. Haha, jag gillar mitt lata sätt (fast bara ibland, egentligen inte nu när jag har så mycket att göra).

Molla är tillbaks i sitt riktiga jag idag, känns skönt :)

Har haft prov idag, samhäll, hoppas att det gick vägen, känndes helt okej i alla fall.
Och vet ni?! JAG FICK MVG PÅ BIP-testet, gelt galet ;D Jag blev fett glad (:
Då ser man verkligen att träningen har gett resultat, riktigt nice (Y)
Va på ett core-boll pass idag på Hälsan så mina muskler är ganska slitna nu, hihi.

Kvällen har gått åt till att städa hela Åstugan. Vi har fått äckliga vägglöss i min stuga och imrogon kommer Anticimex och ska sanera hela stugan. SÅ ikväll har vi fått bära ut precis allting här är och plockat ut allt fårn rummen. Och ALLA textiler ska tvättas, jobbigt är bara förnamnet.

Choppchoop, nu ska jag skicka in min praktirapport och sen sova! (:

onsdag 10 mars 2010

Knasbolla :*

Molla har betett sig riktigt konstigt idag. Förstår inte hur det har gått till.

Hon ÄLSKAR mat över allt annat, jag lovar, hon är helgalen i mat. Imorse och även nu ikväll ville hon knappt ens röra maten. Jag trodde inte mina ögon, hon brukar dyka in i matskålen och äta upp allt på två sekunder. Nu nosade hon på maten och det tog flera minuter innan hon började och jag fick säga "Varsågod" hur många gånger som helst, och det är annars det bästa ordet som finns i hennes värld.
Undrar varför det har blivit såhär idag, helknas.

Och så har hon spytt två gånger också, känns ännu bättre.

För övrigt har jag och Fanny varit på ett heljobbigt spinningpass ikväll, svetten den rann, det lovar jag! :)
Imorgon har vi BIP-testet, håll tummarna för mig...

Och så har vi samhällsprov, fan.

måndag 8 mars 2010

95 dagar kvar till studenten! :)

Är tillbaka i Örkelljunga igen. Både positivt och negativt.
Saknar gymnastiken galet mycket redan. Det är något helt underbart med det där. Det går liksom inte att sätta ord på det. Man kan inte beskriva för någon som aldrig har varit inne i denna underbara värld där man kan slå volter både fram och tillbaka, upp och ner, från höger till vänster <3

Under tiden jag har varit hemma har jag faktsikt varit ute och spungit tre dagar i veckan plus att jag haft gymnastiken två dagar i veckan, flitigt va? :) Jag hoppas det visar sig på det jävla BIP-testet vi ska göra på idrotten på torsdag... Ser icke fram emot det.
En annan bra sak med att jag har varit flitig är faktiskt att jag har gått ner två kilo, det är väldans bra tycker jag (:
Gick ner tre kilo när jag va i Sthlm men sen gick jag upp ett när jag kom hem. Och nu går jag inte och småäter en massa som jag gjorde innan, a big deal ;D
Ikväll var jag och Fanny på spinning, bli ett till sådant pass fast värre på onsdag, puh, svettigt (:

Idag skulle jag börjat plugga till samhällsprovet vi har på torsdag men attsingen så glömmer jag ju alla svaren i skolan, inte helt ovanligt om man säger så. Så ja, då har jag bara två dagar på mig att plugga men jag får väl försöka fixa det, vare sig det vill eller inte (:
Hade mattelektion idag igen, fy rackarn, det är verkligen inte mitt ämne, usch.

Har egentligen sovmorgon imorgon, ända tills två, men jag ska vara så pass duktig och ställa klockan på nio faktiskt. Så kommer jag upp, hinner plugga lite och göra goda baconbiffar till lunch ;D

Nehepp, nu ska jag försöka sova faktiskt (om Lexan kan skruva ner musiken)

Mums!

lördag 6 mars 2010

Ett starkt intryck.

Det blev inget fix med bankkort, det skulle ju givetvis kosta pengar.
Så det får jag faktiskt vänta med, tills jag har de summorna som krävs.

Men ska jag berätta en härlig sak? -Jag är nu nere på 1 500 kronor kvar att återlämna till mamma.
Har betalt av så fort jag har fått pengar in på mitt konto och så har hon fått mina pengar från mina kunder i veckan.

Har faktiskt skrivit klart allting till Bengts ena praktikuppgift som handlar om universum, stjärnor och blablabla... Jag förstår inte ens vad det har med PRAKTIKEN att göra?!
Men nu ska allting skrivas ut bara och sen upp på ett A3 papper...

Jag som skulle pluggat så mycket under tiden jag har varit hemma, jo det har ju gått som det har gjort med det... Ingenting närmare bestämt.

Idag har jag varit tränare för småpluttisar. Kul, var längesen jag var tränare (2,5 år sen) saknar det där också...
Och jag har inte hunnit vara på någon träning med mina gamla gymnaster fast jag har varit hemma i tre veckor. Är jag upptagen kanske? Inte alls.

Och så var det dära ja...

Hur kan man ens ge INTRYCK på att vara en så underbar vän som du säkert är? Galet, en toppenvän i alla lägen, kalasbra lyssnare och framförallt en FÖRSTÅENDE och tröstande vän.
Jag skulle mer än gärna ha blivit vän med dig. Jag tror inte du förstår viken värme du utstrålar. Hela ditt ansikte lyser när du ler och säger "låt mig höra".
Undrar hur det hade varit om jag aldrig slutade hos er? Om vi numera hade varit nära vänner?
-Jag skulle så gärna vilja veta.

...bara acceptera? :)

Nu ska jag kolla på World Trade Center, en toppenfilm som alltid slutar med tårar, <3

Och imorgon bär det av mot Örkelljunga igen.

torsdag 4 mars 2010

Sportlov.

Har varit dålig på att uppdatera här, har varken haft lust eller ork till det...
Men så kan det va, har trots allt lov denna veckan så man får lova att vara lite slöare än vanligt :)

Har hunnit med både det ena och det andra på lovet; varit hos tandläkaren, klippt klor på kunder, ringt en massa viktigta samtal, fyllt på Mollas mediciner, firat Linnea och idag har jag klippt/trimmat en Engelsk Springer Spaniel.
Prata inte om hur mycket hår den hade, det var galet. ETT ÖRA TOG EN TIMME ATT FIXA ;O

Ikväll ska jag iväg på min sista gympaträning för denna gång, usch, hemskt, kommer att sakna det ;O Men jag har i alla fall fått träna i tre veckor, och det är inte illa :)

Imorgon är det fredag och då ska jag iväg och lämna en drös med jobbansökningar och förhoppningsvis hinna med ett besök på banken också och fixa ett riktigt bankkort, istället för VISA ung. Sen va det något till men minnet är för kort just nu (som vanligt).

Nehepp, nu måste jag ta en roller över mina kläder (fett med hår) och byta om till leggins och ett linne, mums!
Och sista kvällen med ögongodis....

Puss