söndag 31 januari 2010

En veckas praktik, fyra veckor kvar (:

Bloggen är inte det första på min prioreteringslista för tillfället.

För att vakna denna veckan har vi haft sex stycken alarm på mobilerna för att vakna, det är döden att gå upp så tidigt. Men praktiken är riktigt kul, helt toppen :)

Igår kväll/natt var det utgång i Stockholm minsann, men vi hamnade på något knasigt ställe där det bara va människor från Thailand, haha, en upplevelse för sig ;)
Idag vakande vi runt ett, efter det var det rastning av hundar, frukost och sen blev det "Shall we dance". Riktigt bra film, fett söt :)
Nu har vi precis varit ute och joggat en runda, Fanny och jag, fy tusan vad kallt! Det är typ minus 15 och vi är ute och joggar, galna men bäst (:

Just nu vill jag bara att all snö ska försvinna, jag tycker inte om den. Förutom ibland, typ som på julafton. Om snön är kvar nästa helg, vilket den kommer att vara; då ska vi grilla korv där ute och dricka varm chocklad (:

Ikväll blir det en anna del av Köping! :D

onsdag 27 januari 2010

Praktiken som är i full gång...

04.30 står min väckarklocka på nu varje dag, det är döden.
Men tur som är har jag Fanny som väcker mig...

Vi börjar varje morgon klockan sju och slutar klockan tre, ganska drygt, men man kommer hem lite tidgare i alla fall.
Det händer väldigt mycket saker där, städning av boxar, rastning av hundar, kloklippning och övrigt. Idag var polisen och länstyrelsen med på ett uppdrag.
Får tyvärr inte skriva så mycket om det eftersom det är sekretess på allting, men bara så ni vet så STORMTRIVS jag (Y)

Nu måste jag lägga mig i sängen och sova (order från Fanny)

Puss och natti!

söndag 24 januari 2010

Ruttna bananer.

Har anlänt till Stockholm nu.
Detta är fan inte klokt, jag fick min bettskena i fredags och igår (lördag) försvann den. Den var med på tåget, och när vi skulle stiga av så VET jag att jag slängde ner den i väskan.
När jag sen skulle lägga mig igårkväll då hittar jag inte den. Och vi har letat överallt, den är ingenstans.
Den kostar 3 000 kronor, och jag fan inga pengar till att köpa en ny. Och min tandläkare var en liten suris, jag vet inte vad jag ska säga till henne. Hon kommer bli BAOTA-ARG, fan!

Imorgon börjar praktiken på hundstallet. Det blir buss och tunnelbana dit.
3 veckor framöver blir det sen där, kuligt värre (:

lördag 23 januari 2010

Mot Stockholm om två timmar (:

Har nu hämtat hem min bettskena, och inatt var första gången jag sov (rättstavat!) med den. Det var lite läskigt, jag vaknade flera gånger inatt och tänkte, "vad har hänt med mina tänder? -De är ju jättelånga!" Haha ;)
Sen kan man inte sova med stängd mun heller så jag vaknade flera gånger utav att jag dreglade, mums, haha! ;D (Jag vet att ni tycker om inside information)

Min mage har varit helknasig idag, jag undrar om jag har lite resfeber minsann. Jag har bara lite kvar att packa nu. Än så länge är det en BIG BAOTA resväska, en sportbag som är full med hundmat och min adidas väska, sen vet jag att Fanny har mer med sig till mig. Jag lyckas aldrig med min packning, får alltid med mig 3483047 gånger så mycket som jag behöver ;)

Har klippt mig idag, fast bara topparna, igen större skillnad, men skönt att få lite uppfräshning i alla fall.

Tåget går faktiskt om 2 timmar och 7 minuter, är nog uppe i Stockholm vid tio-tiden tror jag, sen hämtar Fannys mamma oss så vi kommer hem till deras lägenhet. Sen ska fi försöka få ordning på alla hundar, Molla hatar både Skrållan och Troija (förmodligen, Soya är ingen höjdare, hihi) icke bra inte ;)

Nehepp, nu ska jag försöka slänga i mig lite mat snart och packa det sista sen bär det av till Stockholm! Där ska jag sen ha praktik på hundstallet i 3 veckor, ska bli busigt kul (:

Puss

onsdag 20 januari 2010

Mattebajs.

Hur matteprovet gick? IG+
Haha, japp det stämmer, jag fick 18 poäng och 20 var godkänt (45 max), vilket betyder att jag inte behöver göra om just detta provet men jag måste verkligen få G på det sista kapitelprovet. Och får jag IG på det nationella, vilket jag antyder, då lär jag ju få göra om detta också.
Usch, matte är verkligen inget för mig!
Varför ska man ens ha alla löjliga mattekurser? Det räcker med att kunna plus, minus, delat och gånger med, vad farao ska du med det andra till?!
Jag lovar, vad jag än kommer att söka in till efter gymnasiet så kommer jag inte att behöva Matte B, jag kan slå vad om det.

Molla fick simma lite idag efter skolan i rehab poolen, gick mycket bra :) Men jag tror vi tog en förstor flytväst minsann för hon ansträngde sig inte särskilt mycket, haha, nästa gång får det bli en storlek mindre. Även om det är den hon har tagit sönder, sömmen har släppt, hmpf.

Imorgon har vi inte en ända lektion, förstår ni hur bra det är?! :D
Jag ska få min bettskena av tandläkaren på fredag och så ska Molla vaccineras så därför blir det hemresa redan imorgon för mig. Har riktigt mycket saker jag ska ha med mig hem, ska ju till Stockholm på lördag...

Nehepp, nu blir det duschen, sen sängen och "Marley & jag"

Puss

måndag 18 januari 2010

Första passet gjort ;)

Har hunnit med ett pass step idag på Hälsan minsann ;)
Man blev lite svetter, det gillas!
DOCK, har jag precis tryckt i mig fyra kakor nu, haha, men nu blir det inget mer kakköp! Detta var dem sista som jag fick äta, inga kakor till mig på internatet nu minsann ;D

Hade matteprov idag, kändes konstigt nog bättre än vad jag trodde men undrar fortfarande om det räcker till ett G, hoppas det! :/
Imorgon har vi religions prov, och jag ska vara helt ärlig, jag har inte lagt ner min själ på det, så imorgon får jag faktiskt skylla mig själv hur det än går.
Ska göra ett "hör-prov" imorgon med engelskan, ska bli lite kul att se on det känns som om jag var i Amerika you know guys (:

Nehepp, nu blir det bingen!
Missar ju min underbara sovmorgon som vi annars har på tisdagar nu! ;D

söndag 17 januari 2010

Träningsvärk & plugg

Jahopp, ännu en dag som har gått åt till plugg. Det är verkligen trist med allt detta pluggande.
Imorgon har vi matte prov, för någon dag sen så trodde jag det skulle vara omöjligt att jag klarade det, nu är det HELT omöjligt att klara det, jag känner verkligen det på mig. Fan alltså.
Jag har gjort ett omprov i hela mitt liv, det var fruktansvärt, själva känslan liksom, jag vill verkligen inte göra det igen.

Har försökt mig på en filmrecension idag på engelska, har skrivit alldeles för lite, men det är i alla fall bättre än inget. Och så har har det blivit religion och matte också, örk!

Idag har jag träningsvärk i rygg och mage, var på hälsan igår och testade på spinning, box och core-ball :) Är tänkt att jag ska bli lite effektiv nu förstår ni ;)
Köpte ett terminskort som jag dock bara kommer att kunna utnyttja 7 veckor p.g.a praktiken som vi snart går ut på, men det får vi ta! Det får bli hårdträning dem veckorna istället ;)

Igår åt jag dessutom en fet chipspåse, hujedamig, det är rena himmelriket alltså ;D
Jag ska gifta mig med en chipspåse! ;D

Nu ska jag försöka nanna lite tror jag, nattinatti!

torsdag 14 januari 2010

Helljus och på min halva!

Jag vill spy på skolan just nu. Och vi har inte ens gått en vecka.
Vi har fått fyra prov till att plugga till, fem praktikuppgifter och en engelsk redovisning.
Fick tillbaka min senaste engelska-uppsats, IG. Känns grymt kul. Så nu ska den också göras om, jag älskar skolan (hör ni min röst som är full med ironi?)
Idag var jag med om en nära döden upplevelse, eller nästan i alla fall.

Jag skulle köra och hämta Fanny, när vi var påväg tillbaka kommer jag i en kurva (50 km/h) och jag upptäcker en bil med helljuse på. Det ända jag kunde göra var att göra en helmaöver till höger sida, och det var fan vad jag gjorde också, mitt hjärta satt i halsgropen.
Vi var så nära så det kändes som jag hörde ljudet av hans radio i hans bil, det var fruktasnvärt, riktigt hemskt! Fy tusan.
Allvarligt trodde jag att jag tog mina sista andetag, hujedamig.
Ikväll har vi dammsugat mina kinder, vilket vi inte skulle ha gjort, haha, nu har jag två feta blåmärken på kinderna som ser ut som riktigt stora sugmärken, haha!

Det kanske får bli smink i skolan imorgon?
Kul var det i alla fall! ;D

Jag ser helt galen ut, haha! ;D

onsdag 13 januari 2010

En årsresumé! :)

I Januari fick jag ett lyckorus som varade i en hel vecka, jag ficknämligen göra det kag älskar, träna gymnastik!

Februari bjöd på en massa fest, vi ska inte glömma Natalis födelsedag heller! Fy hundan vad vi röjde ;O

Mars var den dagen då jag gav mina kompisar magrutor, de skrattade sig muskulösa...

I April drog klassen till Kolmården, mys :*

Jag och Molla gjorde dessutom vår debut på agilitybanan och jag genomförde en domarutbildning i Norrköping.

I maj körde klassen tralle och hade åkgräsklipparrace! Haha, dra på trissen så kul vi hade (:

Molla mentalbeskrivdes även och genomförde det på ett utmärkt sätt.

Juni bjöd på en härlig resa till Kroatien med Rebecca och midsommarafton befann jag mig i en guppande husvagn! Haha :)

Molla genomförde ett helt agilitylopp på banan utan att bli diskade i Juli och det firade vi stort ;)

Jag började också med mina körlektioner i Juli...

I Augusti blev Molla Svensk och Dansk Champion! :)

Det var också i Augusti vi fick lämna bort Tellus och än idag skär det i hjärtat. Jag saknar honom varje dag och tankarna runt honom finns alltid där.

I September fick jag äran att döma på Sofiero och det var riktigt kul!

Den andra oktober hände det som aldrig fick hända.

Molla fick Addisons sjukdom och tvingas numera att gå på tabletter livet ut.

Det visade sig även att hon hade L7S1-syndromet vilket gör att vi inte kan träna eller tävla agility som vi vill.

Den helgen Molla var inlagd vistte jag inte vad jag skulle ta mig till, det var fruktansvärt.

I November fyllde jag arton år och två dagar efter min födelsedag tog jag mitt körkort!

Jag var i himmlen den dagen och kunde inte sluta gråta, glädjetårar rann ner för mina kindre hela dagen och in på natten :*

Och så var det årets sista månad och de sista dagarna på året också.

I December befann jag mig i USA den större delen och fick äntligen träffa mina kusiner och göra en massa underbara saker!

Detta var hela året, gudars vad man har hunnit med saker och ting!

måndag 11 januari 2010

Och sista terminen är igång...

Är tillbaka i Örkelljunga nu igen and I love it :)

Åh vad man saknar internatet när man inte har varit där på några veckor, vill verkligen inte sluta, galet, men det är sanningen.

Idag var första skoldagen på vårterminen 2010, och nu är det bara ett halvår till sen tar jag jävlar i det studenten! :O
Det är sjukt, jag kan inte fatta att jag har blivit såhär stor! Haha :)
Har fått två till datum för prov, det är fan inte normalt, första dagen och man får reda på två prov.
Nästa vecka har vi matte prov, och jag tror inte ens jag vill visa mig där, men det är ett ont måste. Och nästa torsdag har vi prov i religion, wihoo..

Molla verkar tycka det är toppen att vi är tillbaka, haha, hon skäller lite väl mycket på alla bara ;) Tycker dock hon fortfarande är nere, kan ju ha som sagt med löpet att göra. Jag hoppas innerligt inte att hon får livmodersinflammation efter detta löpet.
Hon var ju på väg en gång, hade en början på det, så då fick hon piller mot det och sen blev det bra. Men antagligen kommer det komma en (icke) vacker dag. Och jag betalar allt som har med Molla att göra nu; hennes mat, alla mediciner, hennes veterinärbesök, ultra-ljuds behandlingarna, you name it...
Så just nu lever jag riktigt fattigt, har inte råd till annat utan måste spara till allt som hon behöver, känns lite lagom kul men vad gör man inte för sin hunds bästa? <3

Haha, inatt sov jag inne hos Fanny och Patrik, först skämtade vi bara om det men sen blev det allvar, så jag hämtade täcke och kudde och la mig inne hos dem. De två är som två ventiler tillsammans, haha ;D

Imorgon börjar vi inte förren två! Det ni ;) Och det gör vi hela terminen ut, där emot ska vi vara i skolan till klockan sex, mindre kul.

Nehepp, nu ska jag upp med lite saker till stallet.

Puss

fredag 8 januari 2010

Kaaaaaaaaaaaaaallt!

Jag har varit duktig och tjänat 400 kronor idag, trimmade en Carin Terrier, blev själv nöjd med resultatet och det verkade också husse bli (:

Fy farao vad kallt det är ute nu alltså! :O
Molla och jag va ute på morgonrunda vid 9 imorse, och även om jag hade två par vantar på mig så frös jag om händerna! Och min jacka fick frost på sig... När jag kom in så såg jag att det var minus femton grader.
Jag tilhör den gruppen som inte gillar vintern, väldigt, väldigt lite i alla fall. Visst, på julafton då är det mysigt, men aldrig annars, skulle vara okej om det är typ 0 grader, men icke kallare! Eller så kan någon få låna min hund under vinterns kalla dagar, haha ;D

Sitter just nu på bilddagboken och försöker ladda upp en massa bilder från resan, men går sisådär, den vill inte riktigt, det håller inte som Elena säger ;)

Kom just på att jag har gjort tre stycken saker som jag aldrig har gjort innan när jag var iväg i staterna;
  • Kört bil i USA (läskigt värre, körde om på både höger och vänster sida)
  • Ätit alligator svans (smakade som chicken nuggets, haha)
  • Simmat med delfiner

Har säkert gjort mer som jag aldrig har gjort i hela mitt liv med det var som dök upp i min hjärna för tillfället :)

Imorgon blir det chill, ska packa upp mina saker från resan, för det har jag fortfarande inte gjort, brukar var seg på sånt där, haha. Och så ska jag väl packa ner mina saker som ska till Örkelljunga, kör dit på söndag.

Molla har varit låg idag, vet inte varför, men kan ha med löpet och göra. Hon har ju passat på att löpa under tiden jag inte har varit hemma, helt perfekt ;) Hon började löpa samma dag som vi fick jullov (:

Nu ska jag fortsätta titta på TV apparaten och sen blir en pytteliten kvällsrunda med Molla och sen kallar sängen på mig!

Puss

torsdag 7 januari 2010

Bettskena, here I come! :(

Då var man hos tandläkaren idag dåja...

Inget hål som vanligt, har aldrig haft det ;O Har där emot dragit ut 8 stycken tänder för att min mun är för trång...
Hon tyckte min tänder såg fina och starka ut MEN jag ska börja ha en bettskena på nätterna. Hon kände igenom mina muskler runt munnen och de var riktigt spända. Jag berättade också hur ont jag har vissa morgnar när jag vakanr och att jag nästan får "bända" upp munnen för att öppna den.
Så vi fick gör ett avtryck på mina tänder, och om två veckor ska jag dit och hämta min bettskena. Kul? Inte direkt, men om det blir bättre så är ju det alltid något :)

När jag färdig hos tandläkaren gick jag ner en sväng till stan, hittade tre par trosor och fem strumpor. Sen gick jag in på apoteket och handlade alvedon, nässpray och en ny dos medicin till Molla.
Min förbannade förkylning har jag snart haft i en månad och det är riktigt störigt.

Mamma och jag körde inom Kristianstad vid tre idag och jag köpte även ett underställ, jag hoppas verkligen att det är ett bra, för det är rackarns kallt och jag vill gärna behålla värmen!

Åh, jag hade jättekul med Matilda & Erika igår, vi bytte julklappar och mina var helt perfekta för mig, hihi, tack sötnosar! Ni betyder, <3

Imorgon är det dags att trimma en Carin Terrier, inget lust alls med det, men jag får se det positiva, kapitalet ökar en aning ;)

Nehepp, nu ska jag snart göra mig i ordning, sen blir det kvällspromenad med trevlig sällskap! :)
Puss

onsdag 6 januari 2010

16 timmars sömn efter 36 timmar som vaken!

Puhja! Nu har jag allt sovit ut kan jag tala om ;)

Efter 36 timmar som vaken somnade jag väldigt fort och fortsatte med det i 16 timmar, klockan 14 väckte mamma mig och då fick jag inte sova mera.
Fast det var nog bra i och för sig, för imorgon måste jag upp tidigt för jag ska till tandläkaren. Var år sen sist...
Och efter tandläkaren har jag en kund som vill ha klorna klippta så det ska vi se till att fixa (:

Igår när jag kom hem fick jag också se hur Molla såg ut, HÅRIG! Haha ;) Hon hade riktigt mycket hår, och igår hade jag så pass mycket energi (förstår inte hur) så jag ställde mig och trimmade hennes hals. Och idag tog jag lite på huvudet. Så det ser lite bättre ut i alla fall.
Måste fortsätta imorgon, så hon blir någorlunda, och så ska hon få sig ett bad efter det. Fast egentligen borde jag inte trimma Molla, på fredag har jag en hund som ska komma hit och trimmas, och jag har redan blåsor på fingraran, great...

När vi reste till USA så började jag läsa på sista Harry Potter boken, och nu när jag reste hem, då läste jag ut den. Den var riktigt bra, 778 sidor läste jag ut på 2 veckor, DET är inte normalt för mig, haha ;D

Har precis laddat in alla bilder från USA i kameran, hela minneskortet blev fullt, 513 bilder rymdes, så nu har jag en del att titta på ;)

Snart kommer Matilda & Erika hit en sväng (:

Puss!

tisdag 5 januari 2010

Hemresa med kaos.

Nu ska jag snabbt göra ett inlägg innan jag kryper till sängs, vilket jag borde ha gjort för längesen!

Sea World & Disney World var helt underbart, magiskt bra! Riktigt kul :)
Favoriten va valen Shamu på Sea World, en val som i vanliga fall dödar hade de "tämjt" och nu hade han sin egen show, det var ÖVERballt (:
Har en del filmer från det, så ni kan få ett litet smakprov när jag har laddat in allting i datorn :)

Sen skulle vi ju ge oss av i söndags, och det gjorde vi också. När vi kom till flygplatsen ser allting ut till att vara bra men sen så blev flygplanet försenat, inte helt ovanligt men det gjorde inte så mycket tänkte vi för vi hade ändå 4 timmar på oss att byta i nästa stad när vi skulle mellanlanda.

MEN när vi kommer fram till Cinncinatti och skulle hämta vårt bagage, då var det inte med på rullbandet. Så pappa gick och frågade var det var och då sa det att det skickades direkt till Köpenhamn (det hade det inte gjorts när vi skulle till USA, då var man tvungen att hämta det på varje mellanlandning men tydligen inte nu).
Då gick vi istället till säkerthetskontrollerna och så säger de att vi har fel biljetter och samtidigt säger han att vår flyg går om 10 minuter?!

Vi rusar tillbaka till en annan disk där man checkar in vanligtvis, givetvis har de bara ett flyg om dagen eftersom det är en så pass lång tur att flyga så de checkade in oss på ett hotell och vi fick stanna där över natten.
De hade alltså ändrat på flygets avgångstid, det skulle ha gått klockan 20.00 men gick klockan 18.00 istället! Och de hade inte meddelat något om detta till oss, ingenting alls.

I alla fall, ganska sura gick vi till bädds den natten, nästa dag (igår) klev vi upp och åt frukost. Sen hade vi inte så mycket mera val än att checka ut och åka till flygplatsen och vänta där. Så vi kom dit vid 11 och flyget skulle börja rulla ut på landingsbanan vid 18...
LÅNG tid att vänta, men fick ett fint armband av pappa när vi gick inom tax-free shoppen så hade ju något att titta på i alla fall, haha, ni fattar ;D Tack pappsen (Y)

Tåget gick sen som det skulle och vi satt uppe i luften 8 och en halv timme, puh! Vi landade sedan i Paris där vi fick vänta i två timmar till på nästa flyg.
Under tiden så köpte Jonte och jag varsin baugette med kyckling i, riktigt god, konsekvenserna var dock annorlunda. Både jag och min broder blev riktigt dåliga i magen, och har varit det hela dagen sen dess.
Flygturen mellan Paris och Köpenhamn var som ni säkert förstår en riktig jobbig tur. Inte kul alls.

Och nu sitter jag här, jag har varit vaken i 32 timmar med endast en timmes sömn.
JAG TROR JAG BEHÖVER SÖMN?!

Så god natt allesammans, nu ska jag försöka ställa om mig i tidsomställningen här :)

Nattinatti!

fredag 1 januari 2010

Storshopping & Disney World på gång! (:

Igår köpte jag hem två stycken glittriga selar till Molla, hihi, en blå och en svart, jag kunde helt enkelt inte bestämma mig så det fick bli båda ;) Molla brukar alltid annars ha halsband men nu kommer hon bli snyggast i stan (:
Fast hon får lite konkurrens från Soya, för jag köpte hem en röd till henne, hihi :)

Idag kom jag hem med 5 stycken påsar från shoppingen;
-Calvin Klein trosor
-Levis-byxor
-Tommy Hillfinger tröja
-Ett ljus
-Sporttopp från Reebok

En mycket glad Dessiré efter denna tur vill då säga (:
Var och kollade på en borg där de avfyrande en kanon också, det small rätt bra! ;D
Har även ätit alligator svans idag, hulahula!

Just nu önskade jag att jag var hemma och firade nyår med vänner, champange och fyrverkeri tittande, men icke. Ikväll ska vi nog till golfklubben och titta ut över stan där de skjuter upp sina raketer i luften :)

Imorgon klockan 8 så när det av till Disney World, först ska vi besöka Sea World imorgon, och på lördag då är det riktiga Disney World som gäller :)

På söndag bär det av hem, vi ska sitta på flyget i 36 timmar, och sen är vi hemma cirka fem på måndag om allt går som det ska :)

Jag hinner kanske inte blogga under resten av resan och jag kommer vara supertrött när jag kommer hem eftersom det blir tidsomställning igen så vi får se när nästa blogginlägg blir :)

GOTT ÅT FOLKET!
Här firas det inte förren om 5 timmar ;D