torsdag 29 oktober 2009

Utbildningskontroll...

Går lite neråt med bloggandet men jag tror ni överlever utan det faktiskt ;)

Min dator har kommit hem igen, och allt är räddat, förstår ni vilken lättnad?
Det var hårddisken som är lite svajjig så borde köpa en ny, när man får pengar. Ekonomin är ju inte allt för stabil om vi säger så...

Jahopp, idag hade jag kölektion och hej hopp vad allt går fort!
Vi hade en "låtsasuppkörning", kommer inte ihåg vad det heter, utbildningskontroll tror jag.
I alla fall, behöver jag nämna mer än att jag hade 7 stycken hastighetsöverskridningar på mindre än 40 minuter?
DETTA ÄR INTE BRA.
Helt seriöst, jag vet inte vad jag ska ta mig till, och det vet inte Niklas heller, men vi ska hitta en lösning på någon vänster. Jag måste fan kunna köra i stan också, inte bara på motorvägen ;)

Men för att skryta så kan jag säga att jag blev riktigt (mycket mer än vad jag kan säga) glad när Niklas sa till mig att jag kör bil så jävla bra så det inte är sant (japp, exakt så sa han). "Och fan om det är nu detta vi ska rätta till? För detta ska vi fixa, för du kör riktigt jälva bra."

Då blev jag glad, riktigt glad, pepp är nog det jag behöver just nu för det ända jag vill är bara att få det där rosa kortet, känns som mil iväg...
JAG SKA GE MIG FAN PÅ ATT KÖRA SAKTA FRÅN OCH MED NU!

Så det så, puss.

måndag 26 oktober 2009

Lovet:

Måndag: Börja med pärmarna på körskolan. Därefter åker jag till Bulan med Molla :)

Tisdag: Är hos Bulan :*

Onsdag: Tillbringar dagen på körskolan för att fortsätta med pärmarna. På kvällen kommer Linnea, kusinvitamin som är hemma i Skåne igen (: <3

Torsdag: Linnea fortfarande hemma. På kvällen körlektion.

Fredag: Sista dagen att hinna med alla pärmarna på lovet... På eftermiddagen kommer två stycken kunder :)

Lördag: Åker antingen till Ingrid eller hennes uppfödare. Sover sedan där.

Söndag: Är på hundutställning i Växjö och ställer kooiker.

Japp, det var mitt lov! :)

fredag 23 oktober 2009

HALKAN! :D

Fy tusan vad kul det var! :D

Imorse mådde jag riktigt dåligt endast för att jag var nervös... Men egentligen hade jag inget att vara nervös för, det är ju MENINGEN att man ska misslyckas på halkan och få prova på hur det jävla farligt det kan bli ute.
Och med handen på hjärtat så just nu vill jag fan inte köra när det är slöslask ute eller liknande väderlag för fyfan.

I alla fall, tryckte i mig en yoggi och sen gick jag till Niklas (min körlärare som råkar bo nära mig). Sen fick jag köra in till Hässleholm med honom och när vi kom dit var det dags för att blir 1 800 kronor fattigare...
Sen packade vi in oss i två fulla bilar och jag fick börja köra, haha, jag tänkte köra mot stopplikt ;D

När vi kom fram fick vi instruktioner sen åkte vi med varsin körlärare ute på halkbanan för att få se den en gång, sen gjorde Christel (den som jag hade som "instruktör") den första övningen vi skulle göra. Och det var inte kul, jag fick fan tårar i ögonen när bilen började sladda haha :)

Därefter följde ett alkoholtest så vi inte körde med sprit i kroppen ;)

Sen var det dags för oss att köra igång! Och det var kul som fan, hela tiden hörade man Christel som säger olika saker i "com-radion" i biloen vad man skulle tänka på och om dte var ngt man fick lösa själv osv...
Det var inte alls samma sak att slira själv som med ngn annan, antagligen för att man själv hade "kontroll". För det hade vi ju inte direkt, haha, vi sladdade som fan :D

Men i alla fall, sen följde fyra olika övningar och det var bara att slänga sig på bromsen ocg frikoppla. Fytusan, man märker verkligen hur farligt det kan bli ;S
ABS-bromsarna tog en aning bättre än vad det gjorde när man inte hade dem på, kul att testa på halt underlag, så skriv upp att jag ska ha en bil med ABS!

Vi var ute på banan i ungefär 1½ timme, men känndes inte allt som det! I och med att man tyckte det var så kul ;)
Många tyckte det var stor skillnad att sitta själv i bilen för första gången men i och me att jag brukar köra in vår bil i garaget här hemma så tyckte jag inte detvar så märkvärdigt men visst är det speciellt och lite exra kul :D

När vi var färdiga på halkbanan fick vi mer info om hur farligt allt kan bli och sen fick vi testa på att ha olika mängder promille i kroppen, testa att krypa ur en bil som låg upp och ner, och få krocka.
Och jag skulle väga i ungefär 2,3 ton om jag hade krockat i 50 km/h, läskig tanke.

När allt detta hade skett var det dags för hemfärd igen och jag slapp köra fetersom jag gjorde det påvägen dit. Så vet ni vad jag gjorde? SOV! :D (Kolla, jag stavade rätt, inte sovde...)
Och sen väckte dem mig när vi var i Vinslöv och så fick jag hoppa av.

RIKTIGT KUL MED HALKA MEN FYTUSAN VAD JAG VAR NERVÖS INFÖR DEN ;D

WIHO! Det närmar sig...

tisdag 20 oktober 2009

Hej fattiglapp!

Kommer jag bli fattig eller fattig?

Molla kommer nu kosta mig 1 500 kronor i månaden.
Studenträkningen har kommit och jag är 900 kronor fattigare.
På fredag har jag halkan vilket kommer att kosta 1 800 kronor.

Var F A N ska jag få tag på dessa pengar när det inte finns jobb?

Ovanpå allt så krashade min dator igår, totalt, den går inte ens att starta.
Där ligger mitt djursjukvårdsarbete, kul som fan, kommer få göra om allt.

Just nu lånar jag Bergmans dator, har precis gjort ett körkortstest som jag för övrigt ligger back som fan med...

Hade körlektion igår, måste öva på min placering vid högersvängar!

OCH GRATTIS TILL FANNY SOM TOG KÖRKORT IDAG!
GRYMT JOBBAT, GRATTIS SOM TUSAN! :D <3

lördag 17 oktober 2009

Vad tycks? :)

Kolla in folket, ny layout!

Erika Rolfsson har tagit den underbara bilden och Malin Sjöstedt har gjort själva bannern till mig, tack sötnosar! :) <3

torsdag 15 oktober 2009

Blåsljud på hjärtat...

Mindre roliga nyheter hos veterinären igår...
Hon hörde ett blåsljud på hjärtat.
Molla har ju haft problem med hjärtat när hon var liten, hon hade en hjärtmuskelinflammation och lite dubbelslag hit och dit. Men efter 1:års åldern har dem aldrig hört något konstigt.
Och igår frågade veterinären om vi hade varit hos någon hjärtspecialist och det har vi ju, och han sa att det inte var något att oroa sig för eftersom han inte hittade något så detta var allt lite konstigt tyckte alla där.
Så nu blir det lite extra koll på det också men för övrigt så var i alla fall blodproverna bra, det tackar vi för. Nu ska vi dra ner på en tablett mindre på morgonen också så vi hoppas att det funkar bra ändå, 3 på morgonen och 2 på kvällen.
Och vips så åkte räkningen på 1040 kronor... Jag undrar vad det kommer kosta nästa gång när det dags för ett nytt addisons test, vill nog inte veta.

För övrigt så har jag och Rebecca varit på ett dagis idag och pratat lite med en fröken som hette Gunilla. Vi håller ju på med att göra en barnbok som projektarbete och ville höra lite tankar ifrån deras syn som jobbar så mycket med barn. Och lite nya ideér fick vi allt och nu är det snart dags för att faktiskt börja skriva :)

Nehepp, nu ska jag mysa med mollsan och sen försöka somna...

Puss

måndag 12 oktober 2009

Vattensök för första gången :)

Öppet hus var trevligt, känndes dock konstigt att bara titta på och inte ställa upp själv. Men det var en vacker syn för ögat och bara titta på kan jag tala om :)
Trixi och henns familj kom ner på fredagskvällen, och mollisbollis tyckte det var superduper kul, hihi, det är en annan sak att möta syster Tessie... Där snackar vi mer om att döda ;D

Har varit en riktigt lugn helg annars, har tänkt en massa på hur förra helgen var.
Jag är alltid sån, när något verkligen händer, då tänker jag alltid tillbaka på olika "speciella" klockslag och saker som sagts och allting. Jag vet inte varför jag gör det, och ibland är det ganska jobbigt faktiskt.

Har varit nere vid sjön i eftermiddags och gjorde lite vattensök med Molla, gick riktigt bra och det var första gången! Tror hon förstod vad det gick ut på, såg ut så i alla fall ;)
Erika var också nere vid sjön och det passade perfekt för då blev det en massa fotande på mollan. Ska få alla bilder imorgon, och där finns nog många godbitar, det vill jag lova! <3

Imorgon är det dansen efter skolan och på onsdag är det återbesök hos veterinären...

Puss

fredag 9 oktober 2009

mysig kvällsrunda, <3

Är så himla glad för att mollis är hemma, går inte att beskriva.

Än så länge har jag inte glömt att ge henne tabletterna, det blir väl en rutin med tiden antar jag. 2190 tabletter på ett år, varken mer eller mindre, känns tungt att säga så men så är verkligheten.

Hon kissar mycket mera av tabletterna, men jag tycker inte hon dricker mera, så lite konstigt är det allt men ska prata med veterinären på onsdag när jag har återbesök. Sen tycker jag att hon andas mycket häftigare än innan men jag hoppas inte att det är något allvarligt.

Imorgon ska vi ha Öppet Hus här på skolan och det känns ganska surt att inte vara med faktiskt. Vill jättegärna, har ju varit med alla år men så kan man inte nu, riktigt tugnt.
Har precis varit ute med Molla i en timme, gick en mysig runda och satt en stund på en brygga och vattnet var helt stilla. Så skönt att bara sitta där med mollan och det var alldeles tyst, <3

Tror att Mollas syster kommer hit idag, Trixi, annars kommer dem imorgon, får väl a se, tanken var i alla fall att dem ska komma hit nu i helgen för att kolla lite på skolan. Dem kommer ända från Örebro, så ganska långt att köra.

Titta in på Öppet Hus imorgon vettja :)

Puss

måndag 5 oktober 2009

Molla hemma igen, <3

Har äntligen fått hämta Molla, hon har nu legat inne på Våxtorps djurklinik i tre dygn och idag fick jag hämta henne.
Hon skrek av lycka när hon såg mig, gissa om jag blev glad då? Då känner man verkligen att man betyder något för sin hund :)

Nu ska hon gå på 6 tabletter om dagen livet ut och så får vi trappa ner på den aktiva sidan och på det sättet så kommer hennes liv förhoppningsvis bli så bra som det går.
Och så hoppas vi på inga addison-kriser, men för eller senare lär det väl komma någon men vi ska göra vårt bästa för att undvika det i alla fall. Sen kan man ju inte styra det helt men jag kan ju i alla fall göra vad jag kan.

Sen hon kom hem idag har hon bara sovit, sovit, sovit och åter sovit. Alla mediciner och drop har nog varit ganska tufft och utmattande under helgen.

Räkningen var mindre kul att se idag, men huvudsaken är att min mollabolla mår mycket bättre nu igen! Och återbesöken kommer också att kosta och det lär bli en hel del men vad gör det när ens doggeltio får må så bra som det går?
Det jobbiga med det är bara att dem vill ha pengarna direkt, inga fakturer på det, så det blit till att ta sparslantarna.

Imorgon har vi rehab så då ska jag fråga Anna vad man kan göra åt hennes pålagring mellan 7:e ländkotan och första korskotan... Hoppas på att det går att fixa till lite i alla fall.

Går verkligen inte att beskriva hur orolig jag har varit i helgen på grund av att Molla inte har varit hemma, har varit riktigt hemskt. För att inte tala om nätterna.

Jag vet inte hur jag ska säga det men jag har försökt att tacka så mycket som det går, utan dig skulle jag inte ha klarat denna helgen så pass bra som jag har gjort, du har varit en klippa, <3

Och tack alla för era värmande kommentarer, det betyder mycket i sånna här situationer...

Nu ska jag snart lägga mig tillsammans med molla i sängen och bara mysa så mycket det går.

,klofkullas charsima, du betyder allt <3

fredag 2 oktober 2009

Addisons sjukdom.

Efter jag hade avslutat mitt förra blogginlägg så satte jag mig vid TV:n med Molla.
Plötsligt så hoppade Molla ner från soffan och skakade helt konstigt, sköt upp hela ryggen och kunde knappast stå. Detta gjorde hon två gånger om och jag blev riktigt orolig.

Idag kräktes hon två gånger på morgonpromenaden och sen tre gånger till under förmiddagen.
Jag åkte in till veterinären vid halv två och dem tog några röntgen bilder på henne samt gav henne kontrast för att se hur tarmarna fungerade.

Hon blev inlagd och kommer vara det under hela helgen antagligen. Hennes njurvärden var riktigt dåliga och även så blodproverna.

Diagnosen har fastställts till ADDISONS SJUKDOM.
Detta betyder, medecin livet ut & ändå så kan livet sättas på spel, när hon kommer in i en sån här så kallade Addison-kris, det är direkt livshotande.

Ovanpå allt detta har hon fått en pålagring på 7:e ländkotan.
Och detta betyder att det lär inte alls bli lika mycket agility, och om det blir det så ingen träning på A-hindret och hopphinderna ska ligga på small-höjd.

Det som skrämmer mig mest är att om jag inte hade kommit in idag så hade jag antagligen inte haft någon hund imorgon.

Varför händer detta min molla som jag älskar så högt?

-jag skulle dö för dig. <3

torsdag 1 oktober 2009

Prov för hela slanten.

Mollabolla haltar mycket mindre nu men det syns pyttelite fortfarande och tävlingsnerverna biter i en, jag vill tävla! Men ska icke, det är inte snällt... F a n :)

Hade prov igår ju, engelska B, gick halvt om halvt, precis som matten idag men jag hoppas att jag klarar det, får jag G är jag nöjd! (:

På idrotten idag så skulle jag såklart visa alla styrkeövningar med Peter (vår idrottslärare) för jag gjorde ju det så bra sist, not. Haha (: Gosh, inte allt för pinsamt eftersom jag är så jävla van...
Och jag har glömt att berätta vad som hände för en vecka sedan inne på UBC, haha, men jag tror faktiskt attd et får bli min och Eleonors lilla hemlighet, haha :D

Har bakat drömmar idag, mumsfillibabba.

Imorgon är det hundlektion och Marie Hansson kommer till oss, lagom kul när man inte kan vara med tack vare att hunden är halt, saaaaaaaaatan.

Puss