lördag 27 februari 2010

Ett bakslag till, varför förvånar det inte mig? :'(

Helt seriöst? Varför får jag all skit? Varför går allting mot mig?

Jag fick tillbaka mitt papper om dispenssökning för Molla idag, och den var INTE beviljad.
Hundar med addisons fick tydligen inte tävla.
Känns super när man verkligen kämpar för att komma någonstanns.

Jag blir så ledsen. Jag kämpar hela tiden för att min hund ska ha det så bra så möjligt.
Visserligen skulle jag ändå inte tävla så mycket, men NÅGON tävling skulle hon ju orka.

Ska jag se det från den ljusa sidan så hade jag tur och fick henne till Svensk och Dansk Champion innan hon fick sin sjukdom. Det är det positiva.

När ska jag få vara lycklig?

onsdag 24 februari 2010

Hjärnkaos.

Jag tänker inte ta hela historien igen, men en liten del går bra.

Idag fick Molla vara med på praktiken för första gången på detta stället och hon har varit helnöjd.
Men när hon nu har varit hemma i några timmar så ställer hon sig upp och börjar spy igen. Antagligen har hon haft en liten del stress i kroppen trots allt.
Kortisolet, som Molla då har för lite av, är ett stresshormon. När hon då börjar "gå igång" borde hon ha ännu större dos än vad hon redan får.
Detta har jag och veterinären talat om innan och hon tycker precis som jag, ska vi iväg på något större som en tävling exempelvis så borde jag höja dosen vid det tillfället. Men inte för en dag så som nu.

Det som slår mig är att om hon inte klarar en dag borta på annat ställe, hur ska hon då orka med skolan när vi kommer tillbaka?
Och dessutom ska vi ligga i hårdträning för att brandvarningen ska kunna bli godkänd. Detta oroar mig jättemycket.
Mollis mår absolut bäst av att bara få vara hon, chilla och bara vila, ta det på sitt eget lilla lugna vis. Hur ska jag fixa resten av skolterminen?

Jag vill ju att hon ska må bra... <3

måndag 22 februari 2010

Bal-och studentklänning fixad! :D

Det blev ingen träning för min del i lördags, jag kunde inte ta mig dit, denna bajssnö alltså, attsingen vad det är alldeles för mycket av den nu...
Vårt tak i vardagsrummet har en fet fläck, snön har kommit igenom helt enkelt, riktigt illa. Så mamma har fått vara uppe på taket ikväll och röjt undan.
Det var precis vad jag och Matilda gjorde i lördags natt, skottade snö på taket, haha, en udda ideé men som blev kuligt värre ;)

I lördags var jag inne i Kristianstad och hittade på bal- och studentklänning! :)
Och jag har räknat ut... På mindre än en månad är jag nu skyldig mamma 8 500 kronor, toppen (N)

Igår (söndags) var jag och Matilda ute och sprang, skönt men blåsigt värre ;O
Fick konstigt ont i magen igår, det typ högg som en kniv i magen, riktigt obehagligt, gick inte över förren jag skulle lägga mig på kvällen, strange.

Ikväll har jag varit på träning igen, mums. Men tror att jag visst har sträckt mitt vänsterben eller något för det gör ganska ont, och känns som en stäckning gör.

Just ja, ska kanske berätta, mim mobil lämnade jag ju in för tredje gången nu men nu så fick jag äntligen ett tillgodo kvitto på 2 000 kronor så nu ska dte inhandlas ny mobil, får se vad det blir för någon! Fett nice i alla fall :)

Nepps, nu kallar duschen!

Puss

fredag 19 februari 2010

Cityzoo...

Nu har en vecka gått på den andra praktik-platsen, cityzoo i Kristianstad.
Det är riktigt drygt jämfört med hundstallet.
Först idag har vi fått en hel del kunder, och haft något att göra ;)

Och så här bra går det för mig ungefär;
"Igår fick ettan (ingrid) och tvåan (Dessiré) det stora ansvaret att sätta ihop en illerbur i djuraffären. Dessiré tog på sig ansvaret för tunnlarna, och Ingrid tog ansvaret för våningarna, gallret, vattenflaskan, matskål, ramp, hängmatta m.m. När Ingrid var klar med sitt ansvar var Dessiré fortfarande inte klar. Så Ingrid tog på sig hennes ansvar också. Sicket teamwork!"

Haha, japp, så bra går det, och dessutom tappade jag ut en hel burk med fiskar på golvet... Haha, men dom överlevde förvånasvärt nog ;)
Däremot så glömde CHEFEN fiskar i en burk så dom dog ;D

Har tränat hela veckan hittills, utom idag;
Gymnastik i måndags och igår
Joggade i tisdags och onsdags

Har varit inne på Domus idag och gett en jobbansökan, sen får vi se vart det leder men det är i alla fall en början, bra det. Ska lämna till några fler stora varuhus. Jag måste verkligen ha jobb, jag måste ha pengar.
Mollisbollis kostar för mycket, den lilla skitsaken <3

Imorgon ska jag vara tränare... I och för sig, om det inte slutar snöar så är det inte så lätt för mig att ta mig in till Kristianstad imorgon.
Jag orkar inte denna snö, så fruktansvärt löjligt mycket.
Som mamma sa, det kommer ju bli översvämmning när det töar, haha ;)

Nehepp, nu ska jag ut med Molla, sen sova, nattinatti!

tisdag 16 februari 2010

TIDSBRIST!

Gymnastiken igår va grymt kul, hihi ;D
Tillslut vågade jag på mig frivolter också på trampetten. Det är ganska läskigt med allting när man inte har tränat på 2,5 år och dessutom att ha vetenskapen om hur FARLIGT det faktiskt är.
Gjorde även en rondat, flickis med pass. De har hoppgropar i slutet av tumblinggolvet och trampetten, skitkul, haha, man bara landar och studsar vidare (: Det är som bamsestora kuddar (inte sånna skumgummi som man hade förut, utan nu är det EN hel stor) som är mjuka och man kan studsa upp i, skithärligt :)
De hade en riktig lutning på trampetten så det var en aning läskigt haha, men kul :)

Jag har bara ett problem, hur jag ska hinna med det...
Attsingen, fan, hur ska jag kunna pendla två dagar i veckan till det? Och hur ska jag hinna med Hälsan dessutom där jag har ett terminskort? Det MÅSTE jag ju utnyttja för att verkligen känna att det var ens lönt att köpa det.
Åh, jag vill så gärna! Fan, jag vill verkligen lösa det, jag måste kolla alla möjligheter för att få det att fungera...
Sen att vi har berg av läxor gör det inte lättare heller, hur ska jag hinna med det?!

Idag har jag varit ute och sprungit en runda, kom inte hem förren vid sju och efter det gav jag mig ut i en halvtimme :)
Helt seriöst går jag hellre upp vid fem och kommer hem vid fyra istället för att komma hem så här sent, det är helt galet, då har man slösat bort hela dagen.

Nehepp, nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag hämta mamma med bilen.

Puss

söndag 14 februari 2010

Imorgon smäller det! ;D

ÅHHHHHHHHHH, VAD JAG ÄR GLAD MITT I ALLT! :)

Jag ska få träna gymnastik imorgon, wiho!
Imorgon efter jobbet så får jag åka med Anki till hallen och träna, jag är glader (:

Tittade på min kusinvitamin idag ju, och de kvalade till Umeå, grattis kära du! :)
Och nu är jag måttligt sugen på att träna alltså, så nu håller det inte längre.

Och dessutom har dom en snyggistränare, haha ;D
(mums)

Ikväll kommer jag att sova gott,
och ikväll har jag varit på boxpass (: <3

lördag 13 februari 2010

I Skåne igen :)

Sitter nu här hemma igen, tillbaka i de gamla rutinerna, haha ;)

Tåget blev en timme försenat idag (inte alls ovanligt för SJ, host) så där fick vi stå ute i kylan, det var riktigt kyligt, brrr!
Men resten av resan gick bra i alla fall, Molla satt och vrålstirrade på en annan liten chihuahua, fett irriterande, men de två sista timmarna sov hon ganska bra (:
När jag kom hem testade jag min studentmössa, mums, längtar till friheten ;D
Dock lär det väl bli mer plugg för min del, men men, det tar vi då...

Har varit på MAXI med Kalleballe ikväll, ville köra lite bil så det fick bli en färd dit. Sen har det blivit tittade på Melodifestivalen, det blir bara värre och värre för varje år som går.

Imorgon är det alla hjärtans dag minsann och da, vet ni hur jag ska fira den? -Jag ska titta på en gymnastiktävling i Kristianstad, kuligt kuligt, haha ;)

Vet ni hur mycket pengar jag har på mitt konto? Jag är LENSAD, noll kronor.
Att betala sin hund är dyrt, alla försäkringar, vaccinationer, mat, sjukhusbesök, allt. De som har föräldrar som betalar det ska vara sjukt glada, ni anar inte vilken lyx ni har.

Puss

torsdag 11 februari 2010

Sug.

Attans kattan, är riktigt sugen på något mumsfillibabba-artat.
Typ kakor, bakelser, godis, CHIPS(!), jordnötsringar och allt annat fett, åh! Men icke, här har vi självdisciplin, haha ;D
Imorgon är sista dagen på hundstallet, fett tråkigt. Fast jag kommer dock inte sakna att väckarklockan ringer vid fem tiden ;)
Idag har vi fått en massa beröm hit och dit hela tiden, dem gillar verkligen oss där, det är så gulligt att se att de uppskattar oss så mycket :) Stackars följande praktikanter, vi har höjt ribban NÅGOT ;D
Haha, i veckan fick jag ett skrattanfall på lunchen och jag kunde verkligen inte sluta skratta. Helt galet, jag försökte verkligen men jag kunde inte, jag satt i typ 20 minuter och bara skrattade. Haha, ibland älskar jag (inte) mig själv! :D

På lördag bär det av hemmåt igen, 11.20 (?) går tåget ifrån t-centralen, några timmar senare befinner vi oss sen i Hässleholm och jag har 10 minuter hem. Ska bli skönt att komma hem på något vis men har haft det riktigt bra här uppe också, så det så (:

Puss

söndag 7 februari 2010

mollisbollis hemma igen.

Molla fick komma hem i tisdags igen, tack gode gud för det.
Hon har en bra blåsa kan jag tala om, den är inte liten, för när jag kom och hämtade henne sa de att hon hade vägrat att kissa på de 24 timmarna som hon låg inlagd, inte illa inte.
Men sen blev hon dålig i torsdags igen, ringde veterinären i fredags och de tyckte jag skulle åka in igen. Men med 4 000 kronor mindre på kontot för förra besöket bestämde jag mig för att ge henne ris och fisk istället för att se om det hjälpte.
Och nu är hon bra i lilla magen igen, som för övrigt är rakad, ingen aning varför?

Molla hade förmodligen en inflammation i kroppen och samtidigt kajkade hennes immunförsvar och därför blev mjälten förstorad. Det var också det troligaste sa veterinären, och det hoppas vi på. För om det inte va det så var det antingen en blödning eller cancer i mjälten, men det kunde de inte se något av som tur va :)

Jag har haft ett strängt medicinschema att följa och två dagar den här veckan har jag varit uppe kvart i fyra på morgonen för att ge henne dem första medicinerna för dagen, aningen tufft.

Har faktsikt trimmat lite på stumpelisan idag, hon börjar få för mycket hår på kroppen nu, icke bra, icke bra ;)

Imorgon inleds sista veckan på hundstallet, riktigt tråkigt, vi har haft det grymt bra och jag skulle lätt vilja fortsätta arbeta där (fast med betalning) ;D

Nehepp, nu blir det lite plugg som inte går så väldans bra och sen blir'e mat och därefter sängen!
(Bulan, jag hejjar på dig imorgon när du gör ditt matteprov!)

Puss

måndag 1 februari 2010

Molla inlag igen! :'(

Molla har inte mått bra i helgen, hon har kräkts en hel del.

Vi åkte in till djursjukhuset idag och det var nog rätt beslut.
Mollas blodprover såg bra ut, men hon kändes hård på magen när veterinären klämde på henne. Därför beslöts det att göra en röntgen.

Mollas mjälte var alldeles för mycket stor och nu ligger hon inlagd. Är det bara en sak som har fastnat i magen så blir det drop i benet inatt och hem imorgon. Är det inte det så blir det kanske en bukoperation.

Nu är hon helt vilse i Stockholms stad, närmare bestämt Bagarmossens djursjukhus. Helvete.

Varför Molla igen?